Forum βοήθειας και υποστήριξης της  TAX  news 

     Η TAXnews ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις νέες αποφάσεις, οι φορολογικοί οδηγοί και οι on-line εφαρμογές, τροποποιούνται και ενημερώνονται άμεσα με τις αποφάσεις αυτές και έτσι είναι πάντα ενημερωμένοι με τις νέες διατάξεις που τους διέπουν.

ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ SV1SN | 2014-10-31

Τον περασμένο χρόνο, προκειμένου να εισπραχθεί το χαράτσι, έπρεπε να δηλώσουμε υποχρεωτικά στο Ε9 τον αριθμό παροχής ρεύματος ΔΕΗ, έστω και αν η παροχή αυτή έχει διακοπεί από χρόνια, αρκεί το ότι υπήρχε κάποτε σύνδεση του κτιρίου με τη ΔΕΗ.
Τώρα, με δεδομένο ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το δε ρεύμα έχει κοπεί από χρόνια, οπότε δεν ηλεκτροδοτείται το κτίριο, πώς θα το δηλώσουμε; Ηλεκτροδοτούμενο ή όχι;
Σημειωτέον ότι στη ΔΕΗ ο παλιός αριθμός πλέον φαίνεται ως ¨κομμένο χωρίς πελάτη".
Ευχαριστώ

Απάντηση:ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ

TAXnews | 2014-10-31

ΠΟΛ 1232 21.10.2014 Διαδικασία χορήγησης μείωσης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) έτους 2014 σε φυσικά πρόσωπα για κύριους χώρους κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων κατοικιών και επαγγελματικών στεγών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.taxnews.info/enfa/

Απάντηση:Απάντηση:ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ SV1SN | 2014-11-01

Καλημέρα.
Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Έχω διαβάσει από τη σελίδα σας την ΠΟΛ 1232/14 και μάλιστα στο νέο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ έτυχα έκπτωσης για δύο κτίρια που εμπίπτουν στην μείωση του φόρου αυτού, αφού δεν καταγράφηκε κατανάλωση ρεύματος το 2013 και στο Ε2 δηλώθηκαν ως κενά οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα.
Όμως είναι ένα θέμα τυπικό αλλά και ουσιαστικό, αφού πέρυσι δηλώσαμε υποχρεωτικά στο Ε9 ότι το κτίριο ηλεκτροδοτείται, ενώ αυτό ουσιαστικά δεν ισχύει, πράγμα που προκύπτει και από τη βεβαίωση που παίρνουμε από τη ΔΕΗ, στην οποία φαίνεται ότι η (πρώην) σύνδεση αυτή είναι "ΚΟΜΜΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΗ".
Εξ άλλου δεν γνωρίζουμε τί άλλες επιβαρύνσεις μπορεί να προκύψουν στο μέλλον από την ουσιαστικά ανακριβή αυτή δήλωσή μας στο Ε9.
Πιστεύω ότι το θέμα αφορά πολλούς του forum.
Ευχαριστώ.

Πόθεν έσχες 2014

babis | 2014-10-24

Θα επιθυμούσα άν κάποιος γνωρίζει να μου απαντήσει σχετικά με διαμέρισμα που απόκτησα τον Αύγουστο 2014 και ίσχυε τότε το πόθεν έσχες επι της αντικειμενικής αξίας και όχι της αναγραφόμενης του συμβολαίου....χθές άλλαξε ο νόμος με τροπολογία και πλέον ισχύει με την αξία που αναγράφεται στο συμβόλαιο.Η ερώτηση είναι αν εγώ θα ελεγχθω με τον προηγούμενο νόμο ,τον οποίο τον θεωρήσαν άδικο και τον τροποποιήσαν.

Απάντηση:Πόθεν έσχες 2014

TAXnews | 2014-10-24

Στο πραγματικό τίμημα, κατά την γνώμη μας αυτό πρέπει να ισχύσει.

Φορολογία έμμισθου ιατρού

Κοστας | 2014-10-22

1.Φίλος έρχεται απο το εξωτερικό για να δουλέψει σε ελληνικό ιδιωτικό θεραπευτήριο με σχέση έμμισθης εργασίας. Ο μισθός του θα είναι 2000 μικτός χωρίς δώρα πάσχα, χριστουγέννων και επίδομα αδείας δηλαδή x 12. Το θεραπευτήριο θα του κρατάει φορoλογία και κρατήσεις ΤΣΑΥ (υπάρχει πλαφόν?), ποιος θα είναι ο καθαρός μισθός???
2. Στις επεμβάσεις που θα λαμβάνει μέρος θα πληρώνεται ανάλογα με τις αμοιβές των ασφαλιστικών. Στο ποσό αυτό που θα λαμβάνει ως κατά αποκοπή θα προστίθεται στο εισόδημα και θα φορολογείται ομοίως;
3. Έχει υποχρέωση υποβολής του έκτακτου επιτηδεύματος ή το ότι είναι έμμισθος τον απαλάσσει?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.

Απάντηση:Φορολογία έμμισθου ιατρού

Κοστας | 2014-10-24

Παρακαλώ μπορείτε να με ενημερώσετε εάν θα έχω μία απάντηση;
Ευχαριστώ

Απάντηση:Φορολογία έμμισθου ιατρού

TAXnews | 2014-10-24

1. Ο μισθός στον ιδιωτικό τομέα είναι επί 14 και όχι επί 12.
2. NAI.
3. OXI.
Κατά την γνώμη μας πρέπει να απευθυνθείτε στον λογιστή - φοροτεχνικό σας.

εξαγωγή εμπορευμάτων σε τρίτη χώρα

Ειρήνη | 2014-10-22

Το εμπόρευμα (ρούχα) παράγεται στην Ιταλία, αγοράζεται από μια ελληνική εξαγωγική εταιρεία και στη συνέχεια πωλείται στην χώρα εκτός ΕΕ. Για να κερδίσουμε το κόστος μεταφοράς το εμπόρευμα δεν θα έρθει στην Ελλάδα, αλλά θα πάει κατευθείαν από την Ιταλία στην Τρίτη χώρα οδικώς. Εγώ, ως ελληνική εταιρεία στο τέλος θα έχω στα χέρια μου 3 έγγραφα:
1. τιμολόγιο αγοράς χωρίς ΦΠΑ που θα κόψουν οι Ιταλοί σε εμένα
2. τιμολόγιο πώλησης χωρίς ΦΠΑ που θα κόψω εγώ στον αγοραστή από την Τρίτη χώρα, και
3. Διασάφηση εξαγωγής από μια άλλη Ευρωπαϊκή χώρα - εκεί που θα περνάει το φορτηγό που θα μεταφέρει το εμπόρευμα - όπου τελειώνουν τα σύνορα της ΕΕ και μπαίνει πλέον σε έδαφος τρίτης χώρας π.χ. σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας
Η ερώτησή μου είναι η εξής: έχοντας αυτά τα τρία έγγραφα θα είμαι εντάξει απέναντι σε ελληνικές φορολογικές αρχές? ή χρειάζεται και κάτι άλλο? Ευχαριστώ

Απάντηση:εξαγωγή εμπορευμάτων σε τρίτη χώρα

TAXnews | 2014-10-24

To θέμα σας είναι πολύπλοκο και σημαντικό θα πρέπει να απευθυνθείτε στον λογιστή - φοροτεχνικό σας.

Άρθρα: 1 - 10 από 2513
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Νέο θέμα

Εσείς πως αντιμετωπίζετε την φορολογική νομοθεσία;

Μόνος/η μου (333)
72%

Με Λογιστή-Φοροτεχνικό (125)
27%

Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (5)
1%

Σύνολο 463